MC-salget er fortsatt økende

European Association of Motorcycle Manufacturers

Tall fra European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM), viser at antall registreringer av motorsykler og mopeder i de største europeiske markedene fortsetter å vokse under årets første kvartal.

Registreringer av nye motorsykler i fem av de største europeiske markedene (Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia) viste en økning på 14,6% (226 793 motorsykler) sammenlignet med samme periode i 2021.

Salget av motorsykler økte mest i Storbritannia, +56,4% sammenlignet med første kvartal i 2021.

Mopedsegmentet pekte også oppover med totalt 57.755 enheter i de seks største europeiske mopedmarkedene (Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland og Spania). En økning på 3,5% sammenlignet med første kvartal 2021.

– Tallene for første kvartal 2022 viser at moped- og motorsykkelregistreringer i viktige europeiske markeder holdt seg sterke, til tross for produksjons- og logistikkproblemer skapt av C-19-pandemien, sier Acems generalsekretær Antonio Perlot.

De europeiske motorsykkelmarkedene er fortsatt veldig sterke og har vokst konsekvent siden 2020, da land forlot de innledende C-19-pandemisperringene over hele Europa.

ACEM, European Association of Motorcycle Manufacturers, er bransjeforeningen som representerer produsenter av motordrevne to- og trehjulinger samt firehjulinger (kjøretøyer i L-kategorien) i Europa.