Vask av motorsykkel

Ducati Streetfighter V2 - MR5

Med hjelp av riktige produkter og noen gode tips, så blir motorsykkelvasken like enkel som den blir grundig.

Vask av motorsykkelen er en viktig del av det totale vedlikeholdet. Det forlenger levetiden, øker sikkerheten og gjør sykkelen mer pen å se på.

Ekspertene anbefaler at man vasker motorsykkelen sin regelmessig. Men hvordan skal man egentlig gjøre det? Hvilke produkter bør man gå til anskaffelse av? Er det noe jeg klan gjøre galt?

Motorsykkelprodusenten Honda har på sine nettsider laget en kjekk guide til hva du må huske på, og ikke minst hva du bør unngå, når du skal vaske motorsykkelen din.


Selv om det er nærliggende å tro at mye er gjort med en bøtte med litt lunkent vann, såpe og svamp, finnes det nemlig noen “fallgruver” det er verdt å ha kjennskap til før du starter med vaskingen.

Det er nok lurt å unngå bruk av høytrykkspyler. Enkelte høytrykkspylere er så kraftige at de kan ødelegge komponenter på motorsykkelen. Videre, husk at du kun benytter deg av rengjøringsprodukter og poleringsprodukter som er beregnet til vask og vedlikehold av MC. Dette for å unngå unødvendige skader og slitasje på din motorsykkel.

Tips til vask av MC:

  1. Skyll motorsykkelen grundig med kaldt vann for å fjerne løs smuss.
  2. Vask over med en svamp eller myk klut med kaldt vann. Ikke sprut vann på lyddemperuttak og elektriske deler.
  3. Rengjør alle plastdeler med en blanding av vann og et vaskemiddel beregnet til formålet. Bruk myk klut eller svamp. Pass på at du holder bremsevæske eller andre sterke kjemikalier borte fra gummi, skinn og andre sårbare materialer.
  4. Skyll sykkelen med rikelige mengder rent vann slik at du får bort alle såperester. Dette for å unngå korrosjon på metalldeler.
  5. Tørk sykkelen godt med pusseskinn eller mikrofiberklut. Lar du den lufttørke kan det fort samle seg støv i vannansamlinger.
  6. Husk å smøre opp kjedet etter vasking. Du bør også teste at bremsene tar som de skal før du legger ut på en ny tur.
  7. Nyt synet av den skinnende motorsykkelen din og gi deg selv et velfortjent klapp på skulderen.

NB! Innsiden av frontlyslinsen kan være uklar etter at du er ferdig med å vaske. Hvis dette er tilfellet, så kan du sette lyskasteren til fjernlys og du vil se at fuktighetskondensen gradvis forsvinner.